ראשית, אתה צריך לדעת את הגודל הסטנדרטי של ליטרים ישראליים (500 מ"ל), המכונה "חצי". בהתאם לסוג המשקה, אתה יכול להזמין בקבוק מלא או כוס שלישית. אז, אתה צריך לדעת את הגודל של משקפיים ישראליים. בירה ויין אפשר להזמין גם בבקבוקים.
אם אתם נוסעים לירושלים, כדאי לדעת שגיל השתייה החוקי בארץ הוא 18 שנים. הרבה מסעדות, ברים ומועדוני לילה יבקשו הוכחה לגיל. אמנם אלכוהול הוא עדיין לא חוקי באזורים מסוימים של העיר, אתה תהיה בסדר אם אתה לא שותה אותו בירושלים. זה עדיין לא חוקי לשתות אלכוהול בקהילות פלסטיניות, ורוב המסעדות והפאבים הערביים לא מגישים אותו.
טיפים להזמנת אלכוהול בירושלים:
הדבר הראשון שאתה צריך לדעת על הזמנת אלכוהול בירושלים הוא שאלכוהול אסור ברוב האזורים של העיר. למעשה, הממשלה חוקקה לאחרונה חוק חדש האוסר על צריכת אלכוהול בציבור במהלך הלילה. אתה צריך גם להיות מודע לכך שהמשטרה יכולה למזוג את המשקה שלך ממכל פתוח. אם אתה נמצא בישראל לזמן קצר, אל תשכח לתכנן את הנסיעה בהתאם.
אלכוהול אסור בשכונות ובערים פלסטיניות, ואתה צריך לבדוק את תעודת הזהות שלך לפני שאתה מבצע הזמנת אלכוהול בירושלים. בישראל האלכוהול אינו מוסדר, אך הוא מותר בגדה המערבית. למרות ההגבלות הדתיות, יש בישראל סצנת בר משגשגת, מבשלות בירה תעשייתיות ותעשיות יינות. אבל לפני שקונים אלכוהול, שימו לב שהחוק הישראלי לא מאפשר צריכת אלכוהול של קטינים.
בירושלים רוב התושבים הם מוסלמים, ולכן אסור לשתות אלכוהול בעיר. לעומת זאת, במקומות אחרים אסור לשתות אלכוהול. זה אסור רק במסעדה, בבר או במרחב ציבורי בשעות הלילה. אם אתה רוצה לשתות באזור ציבורי, אל תשכח לשתות לפני המשחק לפני שאתה הולך. למרות שזה עשוי לעלות יותר מבירה או יין שהיית קונה בחנות מכולת, זה יכול להיות שווה את זה אם אתה רוצה להיכנס למקום לפני הקהל מגיע.
בירושלים יש שני סוגי אלכוהול עיקריים. הראשון הוא יין. אתה לא יכול לשתות יין בישראל, אבל אתה יכול לשתות בירה ויין בכמה ברים. חשוב להיות מודע לחוקי העיר ולחוקיה. השני הוא אלכוהול מזוקק. בעוד שיין הוא בדרך כלל לא חוקי, בירה ויין הם לא. אם אתה לא בטוח אם אתה צריך לשתות סוג מסוים של אלכוהול בירושלים, עדיף לקנות בקבוק לפני המשחק וליהנות ממנו בסביבה פרטית.
בירושלים יש גם תקנות בנוגע לשתיית אלכוהול. כיום, גיל האנשים המורשים לקנות ולצרוך אלכוהול הוא 18 שנה או מבוגר יותר. למי שצעירים אסור לשתות במקומות מסוימים, והמשטרה יכולה להחרים בקבוק יין או בקבוק בירה שלם אם יתפסו אותך. עם זאת, ישראל מאפשרת לך לשתות ברוב המקומות, כולל במרכז העיר.
בירושלים יש כמה הגבלות על אלכוהול. רוב האוכלוסייה מוסלמית, וצריכת אלכוהול אסורה בתכלית האיסור. עם זאת, יש כמה יוצאים מן הכלל. למשל, החוק הישראלי אוסר על שתיית אלכוהול בעיר חברון, שהיא העיר השמרנית ביותר בפלסטין. בבית לחם, מצד שני, זה בסדר לשתות. אבל החוקים משתנים מבחינה דתית ותרבותית.
בירושלים אין הגבלות על שתייה. בעוד גיל הצריכה הוא 18, תצטרך להראות הוכחה של גיל כדי לקבל משקה. בעיר, אתה תמצא כי אתה תתבקש לספק תעודת זהות בעת הזמנת אלכוהול בירושלים. בגדה המערבית אסור לשתות אלכוהול בכל מקום. היזהר עם התנהגותך בישראל. אם אתה לא רוצה להיעצר, להיות מודע לחוק החדש ולוודא שאתה תמיד בצד הבטוח.