שם המזמור שיר למעלות מרמז על יצירה מוזיקלית מזרח תיכונית, אבל זה לא מה שאתה חושב. גרסה זו של מזמור 121 מורכבת למעשה מכל הטקסט העברי, והמילים מסודרות בלחן איטי וקצבי. אמנם זה לא מושר בכל סדר מסוים, המזמורים הם עדות חזקה, רגשית לאהבת האל.

השורה הראשונה במזמור שיר למעלות זה היא מילון, מילה עברית שמשמעה דיבור. יש פרשנים המבינים את משמעות המילה ”קו” או ”ביטוי”. המטר של הפסוק מתורגם כ ”להלל את ה', נשמתי תשמח”. זוהי יצירה מוזיקלית יפה ומעוררת השראה להפליא, והיא אחת הפופולריות ביותר בתנ"ך.

סטנזה שלה מתחילה, ” אֶשָּׂא עֵינַי, אֶל-הֶהָרִים–    מֵאַיִן, יָבֹא עֶזְרִי."  שפירושו המילולי, ”תהילה לאלוהים”. בדומה לכך, שיר למעלות הוא המזמור שיר למעלות השני הכי קצר בתורה, במעט יותר ממאה מילים. במקור, הוא הושר על ידי צליינים בדרכם לעיר הקדושה ירושלאיים. הלויים שרו אותו בבית-המקדש בתקופת סמכט בית-השואבה, כאשר הרבנים ביצעו בו שירות.

מה הוא המזמור שיר למעלות?

מזמור זה נחשב לא אחת ל ”מזמור צליין”. סטנזה מתחילה במילה mileihm, כלומר דיבור. חלק מהפרשנים מתרגמים את הקילומטר כביטוי, ואילו אחרים אומרים שמשמעותו שורה. מזמור זה הוא על המסע לארץ הקודש, וזה על מסע של צליין לירושלים.

המזמור שיר למעלות היה בשימוש בבית המקדש כאשר היהודים נסעו לארץ הקודש. הלויים שרו את מזמורי התהלים בעודם עולים לירושלאיים, והם שימשו גם במקדש בימי סמכט בית השואבה. סטנזים קצרים ונכתבים בעברית.

https://www.youtube.com/watch?v=h6yb9b_0nkE

המזמור מתחיל במילים ”ה'” וממשיך במילה ”משיח”. המזמור מתחיל במילים ”משיח” ותרגום של פסוק זה הוא דקלום של הפסוק הראשון. במחצית השנייה של מזמור תהלים מתאר המחבר את חשיבות נוכחותו של אלוהים בעולם וכיצד הוא גורם לנו להרגיש בטוחים בעולם.

זהו גם מזמור הלל. זהו המזמור הראשון שהושר במהלך העלייה לרגל לירושלאיים. בתקופת בית המקדש שרו הלויים את מזמור תהלים ליהודים בעלייתם. מזמורים אלה מסמלים גם את שיקום ארץ הקודש.

הפסוק הראשון במזמור הוא פסוק שמשמעו ”להתגבר” בעברית. משמעות הביטוי היא ”לשחרר אותי” בעברית. במילים אחרות, הוא מתייחס לאהבתו של אלוהים כלפי האנושות. מזמור תהלים אומר: אני יודע. למעשה, הוא יודע שעם ישראל הוא זה שצריך לצאת למסע. הוא זה שיציל את העם היהודי מאויביו.

המזמור מתחיל במילים ”אלהים כוחי”. זו תפילה שמסירה את כל המכשולים בדרך הברכות. החלק השני של הפסוק מדבר על השמש והשמים. החלק השלישי של המיזמור מתמקד בתורה. זהו המזמור הראשון המתייחס לשמש.

מטרתו העיקרית של המזמור היא להלל את אלוהים. לאורך המזמור, תפילה זו מתמקדת בתכונות השמש. קרני השמש ישרות. בדומה לכך, קרני השמש ישרות. לפיכך, השמש היא האור המטאפורי של התורה. כאשר האור מופנה כלפי מעלה, זו השתקפות ישירה של האל שיצר אותו.

(Visited 5 times, 1 visits today)